Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  احتمالا تاکنون چیز‌هایی از پردازنده‌های Core i۹ به عنوان یک سری بسیار قدرتمند از CPU‌های کامپیوتر شنیده بودید. اما ممکن است هنگام گشتن در فروشگاه‌های سخت‌افزار کامپیوتر با پردازنده‌هایی از اینتل مواجه شده باشید که نام Xeon را یدک می‌کشند. مشخصات آن را می‌بینید و با خود می‌گویید واو، عجب چیز قدرتمندی است!

بیشتربخوانید

چگونه پردازنده کامپیوتر را خنک نگه داریم؟

اما آیا واقعا یک پردازنده اینتل Xeon به درد شما می‌خورد؟ آیا با آن‌ها می‌توان بازی کرد؟ 

Xeon، که اولین مدل‌هایش در سال ۱۹۹۸ عرضه شدند، پردازنده‌های رده بالایی هستند که مخصوص سرور‌ها و ورک‌استیشن‌ها طراحی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این CPU‌ها چندین ویژگی دارند که در سری رایج Core وجود ندارند.

برای مثال، مدل‌های Xeon معمولا تعداد هسته به مراتب بالاتری دارند، یعنی حتی تا ۲۸ هسته و ۵۶ ترد هم بالا می‌روند. آن‌ها همچنین حافظه نهان یا Cache Memory بسیار بیشتری دارند (بین ۴ تا ۶۰ مگابایت)، که البته سری با سری متغیرند.

البته مدل‌های ارزان‌تری هم از Xeon وجود دارند. حتی مدل‌های دو هسته‌ای و چهار هسته‌ای هم میان آن‌ها پیدا می‌شوند که برای کار‌های نه چندان سنگین مناسب هستند.

قبل از این که به سوال اصلی جواب دهیم، باید در نظر بگیریم که نقش CPU در یک کامپیوتر گیمینگ چی است. این یک حقیقت است که مهم‌ترین قطعه سخت‌افزاری در یک کامپیوتر گیمینگ نه CPU، بلکه GPU است.

دلیلی دارد که CPU «واحد پردازش مرکزی» نامیده شده است. چون در راس قرار دارد و همه چیز را کنترل می‌کند. اما باید به یاد داشته باشید که بازی‌ها فشار چندان زیادی به پردازنده وارد نمی‌کنند. اکثر کاری که یک CPU در بازی انجام می‌دهد، دادن فرمان‌های لازم به GPU است.

پس در نهایت GPU اصل کار را انجام می‌دهد و CPU… بیشتر نقش یک مدیر را دارد. اما برویم سراغ سوال مهم بعدی. احتمالا این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید و هنگام تحقیق و پرسش درباره کامپیوتر زیاد آن را دیده‌اید.

گلوگاه یا Bottleneck وقتی ایجاد می‌شود که یک قطعه سخت‌افزاری مانع کار کردن قطعات دیگر در نهایت سطحشان شود. وقتی می‌گوییم CPU باعث ایجاد گلوگاه شده است، یعنی این قطعه نمی‌تواند در سرعت کافی فرمان‌ها را به GPU بدهد. در نتیجه، GPU در نهایت توان خود کار نمی‌کند و پرفورمنس شما در بازی افت می‌کند.

اما آیا به یک پردازنده Xeon نیاز دارید تا با گلوگاه مواجه نشوید؟ به هیچ وجه. حتی پردازنده‌های Core i۵ هم برای بازی کردن کافی هستند و هیچ گلوگاهی ایجاد نمی‌کنند. شاید تنها دلیلی که به این حجم از قدرت اضافی نیاز داشته باشید این باشد که بخواهید کارت‌های گرافیک رده بالایتان را SLI کنید.

به طور خلاصه، نه. یک پردازنده Xeon صرفا برای گیمینگ نمی‌ارزد. آن‌ها CPU‌های به شدت قدرتمندی هستند که برای کار‌های محاسباتی و مولتی‌تسکینگ سنگین طراحی شده‌اند. هیچ کدام از این کار‌ها در یک کامپیوتر گیمینگ وجود ندارند و فقط در ورک‌استیشن‌ها و سرور‌ها پدیدار می‌شوند.

همچنین این پردازنده‌های Xeon به شدت گران هستند و اکثر مدل‌هایشان بالای ۱۰۰۰ دلار قیمت دارند. حتی اگر یک مدل ارزان‌تر و ضعیف‌تر پیدا کنید، آن پردازنده سوکت و معماری مخصوص خودش را دارد که باعث می‌شود اکثر مادربرد‌ها با آن سازگار نباشند و پرفورمنس داخل بازی هم افت کند.

پس تنها در حالتی می‌توان خرید این CPU‌ها برای گیمینگ را توجیه کرد که بخواهید یک ورک‌استیشن قدرتمند ببندید، یا یک کارت گرافیک بسیار قدرتمند را SLI کنید. در غیر این صورت، سری Core همواره انتخاب بهتری خواهد بود.

منبع: ویجیاتو 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیمینگ گیمر حرفه ای پردازنده رایانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۵۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط محور‌های مواصلاتی برای سفر مناسب نیست

با توجه به صدور هشدار زرد هواشناسی از امروز ۱۵ اردیبهشت ماه تا سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، اکثر محور‌های مواصلاتی و جاده‌ها، شرایط مناسبی برای سفر کردن ندارند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پیش‌بینی می‌شود ترافیک پرحجمی را در اکثر محور‌های مواصلاتی شاهد باشیم؛ در حال حاضر اکثر محور‌های مواصلاتی، محور‌های اصلی کشور تردد باز است.

در محور هراز هم با توجه به شرایط ترافیک، شمال به جنوب به صورت مقطعی محدودیت یکطرفه اجرا خواهد شد؛ با توجه به صادر شدن هشدار زرد هواشناسی از امروز (۱۵ اردیبهشت) تا سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت)، اکثر محور‌های مواصلاتی و جاده‌ها، شرایط مناسبی برای سفر کردن ندارند.

با توجه به سطح لغزندگی محورها، به رانندگان توصیه می‌شود حتماً رعایت سرعت مطمئنه و مجاز را در دستورکار خود قرار دهند.

همچنین آزادراه تهران - شمال شب گذشته چند مورد ریزش سنگ رخ داد که تا صبح امروز جنوب به شمال این محور مسدود بود؛ اما در حال حاضر این محور بازگشایی شده است.

دیگر خبرها

  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) با اجرای مناسب برنامه‌های مذهبی
  • 4 روش برای جذاب‌تر کردن روشنایی آشپزخانه
  • چطور یک کولر گازی مناسب انتخاب کنیم
  • مانیتور گیمینگ جدید Skyworth چه مشخصاتی دارد؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • مینی‌کامپیوتر گیمینگ جدید کورسیر سخت‌افزار پرقدرت و پنل جلویی چوبی دارد
  • تم تولد پسرانه چیست؟
  • شرایط محور‌های مواصلاتی برای سفر مناسب نیست
  • پردازنده اختصاصی کامپیوتر ۲۰۲۴ هواوی هم‌سطح M2 اپل و 13700H اینتل ظاهر شد